Κυριακή 13 Απριλίου 2008

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-4...

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την ΑΕΚ με 4-0 επί του ΠΑΟΚ
Χειροκρότημα για Γεωργιάδη
Θεσσαλονίκη Eνημέρωση 13/4/2008 21:01
Εύκολη, διαδικαστική, αλλά χωρίς... αντίκρισμα, νίκη με 4-0 πήρε η ΑΕΚ επί του απογοητευτικότατου ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η «Ένωση» πριν καλά καλά το μισάωρο προηγούταν με 3-0, αλλά τα καλά... μαντάτα από τα Πηγάδια δεν ήρθαν ποτέ.
Στο αντίο του Γεωργιάδη (καταχειροκροτήθηκε όταν έγινε αλλαγή) ο κόσμος του ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη πίκρα και το κλίμα στο 3-0 ήταν αρκετά τεταμένο, με τους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» να αποδοκιμάζουν αλλά και να αποχωρούν από το γήπεδο... Χαρακτηριστικό ήταν πως στο 75’ σχεδόν όλη η Θύρα 4 είχε αδειάσει.
Η ΑΕΚ ήθελε το παιχνίδι και το «καθάρισε» πολύ γρήγορα, καθώς μόλις στο 25’ το σκορ ήταν 3-0 υπέρ της «Ένωσης».
Η εικόνα αυτή δεν άρεσε φυσικά καθόλου στους φίλους του ΠΑΟΚ οι οποίοι μετά το 3-0 ξέσπασαν σε άγριες αποδοκιμασίες κατά των παικτών με το σύνθημα «Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από 'δω» να δονεί την ατμόσφαιρα... Μάλιστα, πολλοί από αυτούς στη Θύρα 4 άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο.
Αγωνιστικά το ματς δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Μόλις στο 19’ ο Ριβάλντο σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Φερνάντεζ, σαν κάποιος να πάτησε ένα κουμπί και οι παίκτες του ΠΑΟΚ να κατέρρευσαν! Εντελώς διαδικαστικά λοιπόν, ο Παπασταθόπουλος στο 20’, ο Μπλάνκο στο 23’ και ο Λυμπερόπουλος στο 25’ διαμόρφωσαν το 3-0.
ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στο γήπεδο (δεν υπήρξαν τρεξίματα, μαρκαρίσματα, δεν υπήρχε τίποτα...) και χαρακτηριστικό είναι πως στο 30’ οι τελικές προσπάθειες ήταν 10-1 υπέρ της ΑΕΚ η οποία θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ.

Διαδικαστικό ήταν το δεύτερο μέρος στην Τούμπα. Ο μεν ΠΑΟΚ ήθελε κάτι να αλλάξει, αλλά δεν μπορούσε, η δε ΑΕΚ είχε ως στόχο να διαφυλάξει το 3-0 και το κατόρθωνε χωρίς δυσκολία.
Οι παίκτες των γηπεδούχων φαίνονταν τελείως παραδομένοι και «όλος ο ΠΑΟΚ» ήταν μια λόμπα του Κονσεϊσάο στο 59’ που ανάγκασε τον Μάχο να αποκρούσει δύσκολα στο δοκάρι. Ποδόσφαιρο ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχτηκε, αλλά ο Καλόν στο 82’ με πανέμορφη λόμπα πρόσθεσε μια ωραία πινελιά κάνοντας το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ
.
Οι μοναδικές στιγμές στις οποίες χειροκρότησαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν τη στιγμή της αντικατάστασης του Γιώργου Γεωργιάδη στο 51’, ο οποίος αποθεώθηκε, αλλά σίγουρα και ο ίδιος θα ήθελε ένα διαφορετικό αντίο στην καριέρα του στον «Δικέφαλο του Βορρά». Επίσης οι φίλοι του Δικεφάλου χειροκρότησαν ιπποτικά και τον Ριβάλντο, όταν έγινε αλλαγή στο 83’.
Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)Κίτρινες: Γεωργιάδης, Κνολ, Ίλιεφ - Εντίνιο, ΖήκοςΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Μελίσσης, Κνολ, Μαλεζάς (31΄ Ίλιεφ), Σνάουτσνερ, Βερόν, Βαγγελής, Γεωργιάδης (51΄ Κονσεϊσάο), Κωνσταντινίδης, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Αθανασιάδης), Σάλμον.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Καφές, Δέλλας, Ριβάλντο (83΄ Κονέ), Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Μπλάνκο (67΄ Καλόν), Μπούρμπος, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Εντίνιο (76΄ Παππάς).
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: http://www.sport.gr/
http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=891027&lngDtrID=246

Δεν υπάρχουν σχόλια: